SlideShow

*sanat ne kadar uzun, hayat ne kadar kısa!!!
*Resim, çok geniş köklü kültüre ve metoda dayanır. Resmi ilimsiz ve pratik olarak yapabileceğini sananlar, pusulasız, dümensiz bir geminin tayfalarınabenzerler. Nereye gittiklerini kesin olarak bilmezler. Leonardo. Da Vinci.
*Resim göze seslenir.Ruhun penceresi de gözdür.Leonardo Da Vinci.
*Göz,insana kulaktan daha olgun bir izlenim verir.Görülmüş şeye, işitilenden daha çok güvenilebilir. Onun için sessiz bir şiir olan resim sanatı, diğerlerine göre pozitif ilimlere daha yakındır. Leonardo Da Vinci.
*Görmek, yaratmanın başlangıcıdır.Henry Matisse 1941
*Resim, kelimesiz bir şiirdir. Horatius
*Resim yapmaya başlarken, sanki o zaman kadar hiç resim yapmamışlım gibi işe koyulurum. Jean Bazaine
*Bir tabloya bakarken,onun neyi göstermek istediğini unutmak gerekir. Henri Matisse
0

DÖVME &BİLGİLER



Dövme Seçimi


Dövme yapılacak bölgenin ve dövmesi yapılacak figürün seçimine karar verecek olan kişi seçimini yaparken, ilerideki yıllar içerisinde değişebilecek
şartları da göz önünde bulundurmak durumundadır.
Kişi değişkenlik gösterebilecek (siyasi görüşü,duygusal ilişkileri,sevdiği çizgi karakter veya favori sanatçısının portresi ..vb gibi) figürleri seçerken
tekrar tekrar düşünmelidir.
Dövme yaptıracak kişi sevgilisinin ismini dövme olarak yazdırmak isterse,ilerleyen zaman içinde o sevgiliden ayrılması durumunda bu dövme kişiye
sorun teşkil edebilecek can sıkıcı bir durum oluşturur.Bu sebepten dolayı çok da tercih edilmemesi gereken bir dövme olabilir.


Veya kişi o dönem depresif bir ruh halindeyse (ve bu geçici olabilecek bir durum ise) bu psikolojisini belirtecek bir yazı veya şekli yaptırmayı
ya da tam tersi çok çocukça bir şeyi yaşlandığı yıllarda da üzerinde taşımak isteyip istemediğini çok iyi düşünmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde yine kendisi için bir anlam ifade etmediği halde, sadece birinin üzerinde görüp beğendiği için yada ünlü bir kişi o dövmeye sahip
oldugu için aynı dövmeyi yaptırmaya karar vermiş kişi de bu konuda çok iyi ve tekrar tekrar düşünerek bir karara varmalıdır.

Figür seçimi yaparken dikkat edilecek olan konular kadar , dövme yapılacak bölgenin seçimi de aynı ciddiyetle düşünülmesi gereken bir konudur.
Erken yaşlarda yapılan dövmelerde bölge seçimi, ilerleyen yıllarda kişinin şekillenen hayatına göre vermesi gereken bir karar olduğundan; ön kol üstü,
boyun, yüz,el üstü gibi göz önünde olacak bölgeler seçerken aceleci olmamak önemli bir tedbirdir.

Kişinin ileride bundan dolayı hiçbir sorun yaşamaması ne kadar olasıysa , yaşama ihtimali de aynı dercede olağandır.
Günümüz şartlarında dövme, malesef kişinin hala toplum baskısına veya bazı benzer zorluklara maruz kalmasına sebep olabilmektedir.

Kişi ileride çalışacağı işyerinin tavrı , yaşayacağı yerdeki çevrenin konuya bakışı gibi elinde olmadan oluşabilecek faktörler karşısında
yaşayacaklarından ötürü dövmelerinden pişmanlık duymak yada hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsa bu dikkate alması gereken bir durumdur.


Dövme Bakımı


Dövme yapıldıktan sonra ilk 1 hafta yapılan bakım çok önemlidir. Dövme çalışmasını takiben 3 gün süreyle yüzeyin suyla temas etmemesi en önemli kuraldır. Dövme iğneleriyle tahribata uğrayan cildiniz bu dönemde her türlü enfeksiyona açık olur. Her ne kadar bir yara olarak görünmesede o bölgeye yaralıymış gibi özen göstermeniz gerekir. Çünkü küçük iğne darbeleri ile kanama ve ödem oluşmuş bu alanı vücut yara olarak algılayıp iltihabı savunma hücreleri ile onarıma geçiyor. Dolayısı ile iyi korunmadığında her yarada olabileceği gibi bu bölgenin de infekte olması riski fazla. İnfekte olan dövme istediğiniz görüntüden sizi uzaklaştırır. Suyla temas, hasarlı bölgede açılma oluşturabileceği gibi, su içindeki olası mikropları da taşıyabilir. Bu nedenle en az üç gün sudan olabildiğince koruyun. Bunu en iyi yolu, antibiyotikli bir merhemi dövme alanına yoğun bir şekilde sürmek Bu işlemi günde üç kez tekrarlamalısınız.
Yaranız artık iyileşmeye başladı. Bu süre yara(dövme) büyüklüğüne, ve vücut yapınızın özelliğine bağlı. Yaranın iyileşmesi kabuklanma ve kabuk atma şeklinde olacaktır. Her merhem sürme işleminde merhem ile birlikte kabuklar da yavaş yavaş çıkacaktır. Bu nedenle kuvvet uygulayarak, kopararak kabukları soymaya çalışmayın. Bu süre içinde yara kabuğunun gerilmesine bağlı olarak o bölge derisinde gerilme kaşınma olabilir.
Bir ay süresince güneşle direkt temas etmemesine özen göstermeniz gerekli. Çünkü dövme yaptırdığınız bölge vücuttan daha koyu renkli ve hala daha hassas. Dolayısıyla güneş ışığından daha fazla etkilenecek, bu da rengin solmasına, henüz tam iyileşmemiş cildinizin hasar görmesine yol açacaktır.
Bir ay sonunda artık gururla dövmenizi arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz. Ancak unutmayın; iyi bir dövme için bakım sürekli olmalı. Tıpkı cildiniz, saçlarınız gibi. Dövme yapılan bölgeyi iyi nemlendirir, güneşe karşı iyi korursanız her zaman ilk yapıldığı andaki gibi canlı kalacaktır


Lazer ile Dövme Silme

Dövme silme işleminde birçok teknik vardır. Ancak bunların bir çoğu ciltte kalıcı hasarlar bırakır ve telafisi olmayan kötü bir görünümü beraberinde getirir. Vücudunuzda artık istemediğiniz dövmeler ile ilgili sizlere önerdiğimiz yöntem AKTİF Q-SWITCHED Lazer ile dövme silme yöntemidir.

Size önce dövme ile cildiniz arasındaki ilişkiyi anlatayım. Yaptırdığınız dövmenin boyası deriye işlediğinde cildiniz yabancı madde olarak algılar ve özel hücreleriniz buna tepki vermeyi dener. Ancak boya partikülleri çok büyük boyutta olduğundan vücudunuz dövmeyi atamaz ve dövmeniz kalıcı hale gelir. Kalıcı hale gelmiş dövmenizden artık kurtulmak istediğinizde biz devreye giriyoruz.

Aktif Q-SWITCHED Lazer bu büyük boya partiküllerini parçalamamızı sağlar. Bu sayede çok küçük parçalara bölünen dövmeniz vücudunuzun müdahale edilebileceği boyutlara gelir. Bu uygulama sonrasındaki günlerde yabancı maddeler vücudunuzdan yavaş yavaş atılır.

Lazerle dövme silme uygulanması hızlı, etkili ve çok az acı hissedilen uygulamadır. Duyabileceğiniz acı en fazla dövme yaptırırken duyduğunuz acı kadar olacaktır. Uygulama yaptırırken yüzeysel bir hafif kanama gerçekleşebilir. Ama bu kanamalar sonraki seanslarda gittikçe azalır. Seans sonunda uygulama alanı temizlenerek bakımı yapılır. Seans sonrasında da günlük yaşamınızı olumsuz etkileyecek herhangi bir komplikasyon oluşmaz. Kalıcı dövme veya kalıcı makyaj sonrası temiz ve hasarsız bir cilde kavuşmak sabır isteyen bir uygulamadır. Cildiniz ortalama 3 - 10 seans arasında böyle bir görünüme kavuşacaktır.

Lazer ile Dövme Silme ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Lazer ile Dövme (Tattoo) Silme Uygulamasının Yan Etkisi Var Mıdır? Varsa Nelerdir?
Lazerli dövme silme işleminden sonra hasta günlük rutin işlerine dönebilir. Dövme silme işleminin yapıldığı bölgede hafif yanma, kabarıklık ve cilt tahrişi olabilir ama bunlar kendiliğinden iki üç gün içerisinde geçer. Bazı durumlarda da kabuk oluşumu ve kaşıntı olabilir. Bunların olması normaldir. Bunların dışında herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Başarı oranı %85'lerdedir. Sonuç olarak; dövme yaptırmaya karar verirken çok düşünülmeli yaptırılacak bölge çok iyi düşünülerek seçilmeli hepsinden önemlisi dövme yaptırılacak kişiler iyi seçilmeli profesyonel kişilere yaptırılmalıdır. Dövme sildirmeye karar verdiğiniz de sildireceğiniz yeri çok iyi seçmelisiniz.

Lazerli Dövme (Tattoo) Silme İşlemi İçin Ne Kadar Seans Gereklidir?
Lazerli dövme silme uygulaması dövmenin yoğunluğuna, yapısına, yapılma tekniğine, rengine, kullanılan boyanın içeriğine ve yapan kişinin ustalığına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yani profesyonel bir kişi tarafından yapılmış, normal yoğunluklu, tek renk ve düz çizgiler ile oluşturulmuş bir dövmenin lazer ile silinmesi yaklaşık 2 seans ile 4 seans aralığında değişir. İki seans arasında da en az üç veya dört hafta olmalıdır.

Lazerli Dövme (Tattoo) Çıkarma işleminde Bir Seans Ne Kadar Sürer?
Yukarıda saydığımız dövmenin yapısal özelliklerine bağlı olarak seans süresi değişiklik gösterir. Tek seansta lazer uygulama süresi maksimum 30 dakika olmaktadır.

Lazer ile Dövme (Tattoo) Silme Fiyatları Nasıldır?
Lazer ile dövme silme ücret tarifesi seans başına alınır. Yine seans fiyatları dövmeye göre değişiklik gösterir.

Lazerli Dövme (Tattoo) Silme Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanamaz?
Lazerli dövme silme işleminin yaş sınırı 12'dir. 12 yaşını doldurmuş olanlara uygulanabilir. Fakat uygulanacak kişinin kalp, şeker hastalığı, dövmenin bulunduğu bölgede herhangi bir cilt rahatsızlığının olmaması, epilepsi hastalığının olmaması ve gebe olmaması gerekir. Bunların dışından 12 yaşından büyük herkes lazerle dövme sildirebilir.

Lazer ile Dövme (Tattoo) Silme İşleminden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Lazer ile silme işlemi öncesinde en az iki hafta güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve bronzlaşılmamalıdır. Sildireceğiniz dövmenin yapısı Uzman Sağlık personelimiz tarafından analiz edilir.

Lazerli Dövme (Tattoo) Silme İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazerli tattoo silme işlemi uygulamasından hemen sonra rutin işlerinizi yapabilirsiniz. Fakat silme işleminin başarısını arttırması için bazı önlemler alınması gerekir nelerdir bu önlemler? Dövme silme seansı biter bitmez bölge kapatılır ve en az 24 saat su ve güneş ile temas etmemesi gerekir. Bundan sonra en az bir hafta birebir güneş ışığından kaçınılması gerekir. Her gün dövmenin bulunduğu yere nemlendirici krem sürülür. Kabuklanma görülebilir. Kabuklar kesinlikle koparılmamalıdır. En az bir ay süresinde uygulama yapılan yere başka işlem yaptırılmamalıdır.